Sökmotoroptimering förenklat

9/10 KÖPRESOR BÖRJAR MED..... GOOGLE

Du Googlar. Jag Googlar. Alla Googlar, right. Så om vi börjar med varför du bör ha koll på grunderna i Sökmotoroptimering så blir det korta svaret – Har du inte koll på din SEO så förlorar du potentiella kunder och business, så är det! 9/10 köpresor online börjar med Google, är du inte topp 10 så kan vi till och med gå så långt och säga att du inte är valbar på det du erbjuder. Check på det? Med andra ord, SEO är viktigt. 

SÅ.. VAD ÄR SÖKMOTOROPTIMERING (SEO), EGENTLIGEN?

Den mest pedagogiska förklaringen som vi fastnade i är att sökmotoroptimering eller SEO som det även är känt som är att anpassa och optimera din hemsida så att den blir så relevant som möjligt i Google´s “ögon” och sätt att söka fram information på internet. Ska vi backa ytterligare så måste vi först förstå vad Google faktiskt är. Det korta svaret är att Google är en textsökmotor som söker igenom hela internet på en tredjedels sekund och vars ända mål är att presentera ett så relevant resultat som möjligt för dig som söker. Makes sense? Hoppas på det. Om inte så får du hjälpa oss att trimma vår beskrivning 😉

4 STARKA FÖRDELAR MED SEO

Att jobba med SEO är en viktig del om ditt företag vill få en långsiktig och hållbar digital närvaro när potentiella kunder söker efter dina produkter och tjänster.  Dessutom har du möjlighet att påverka affärsresultat ifall man lägger på fokus på rätt saker.  Givetvis kan vi hjälpa er att hitta rätt väg framåt och undvika fallgropar som kan uppstå om det blir fallet. 

Högre konvertering

Genom sökmotoroptimering av din webbplats får du mer relevant trafik från Google och chansen är då större än i många andra kanaler att besökarna faktiskt konverterar och blir just kunder eller klienter. 

Ökad tillväxt

SEO utfört på rätt sätt bör och ska hjälpa ditt företag att expandera och nå ut till en bredare målgrupp, både lokalt nationellt och internationellt. Får du in fler besökare på relevanta ord så ökar tillväxten.

Starkare varumärke

Genom att synas i toppen på Google på det du erbjuder får du inte bara ökad och mer relevant trafik till din webbplats,  förtroendet för nya besökare och kunder som är ute efter dina/era tjänster ökar även markant när du syns i toppen. 

Marknadsföring 24/7

Att investera i sökmotoroptimering  är sannolikt den bästa och mest långsiktiga investeringen ditt företag kan göra digitalt. Väl uppe i toppen så är du synlig och valbar för potentiella besökare och kunder 24/7 när de söker efter dina tjänster

Det var 4 spontana fördelar varför du ska investera i en sökmotoroptimering. Det finns minst lika många anledningar till och de kommer vi sannolikt direkt eller indirekt beta av längre ner på den här sidan.

Digital effekt har verkligen fått upp vårt företag i toppen på Google på relevanta sökord, både lokalt, regionalt och rikstäckande.  Vi ser skillnad i trafik och känner skillnad i antalet förfrågningar.

Fazli - Hair TP Clinic

Denna landskap är komplex, använd oss som ett bollplank.

Vi ser gärna över din digitala närvaro och pekar dig åt rätt håll, med oss eller utan, så vill vi öka kunskapen och medvetenheten hos dig.

Plocka lågt hängande frukt först.

Grafen ovan visar en kund som gick från cirka 2.000 besökare per månad från organisk trafik till det dubbla, över 4.500/mån genom SEO på 5 månader. Upplägget och strategin var att på utvalda behandlingar nå toppen lokalt i Göteborg, regionalt och rikstäckande för större ingrepp då kunder var beredda att åka långt för att komma till rätt hårklinik. 

Om sökmotoroptimering utförs på rätt sätt där både kund och byrå brinner för att skapa resultat på lång sikt så är dubblering av organisk trafik från google inget ovanligt. Snarare det du ska sikta på och mot vid SEO. 

Vanliga frågor.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Accordion Content
Accordion Content

Slutsats

Exempel på sammanfattning av artikel. 

Vi strävar efter att förstå och förbättra hela din närvaro online. Vi granskar varje del av din verksamhet för att upptäcka och utnyttja möjligheter som andra kanske missar. För oss är det hela din digitala närvaro som gör skillnaden.